Пешеходен туризъм в Троянския Балкан - полезни предложения

  • 13309 times

Пешеходен туризъм в Троянския Балкан

- полезни предложения

ЗАБАВЛЕНИЯ ДОКАТО СТЕ В КЪЩА ЗА ГОСТИ „ПОЧИВКА“

Какво да правим в региона? Разбира се основно да си почивате. През лятото климатът е по-умерен, особено в горещите летни дни. Вечерите са прохладни и можете да прекарате на открито цяла нощ. Всяка стая има отделна голяма тераса, а около басейна има две покрити тераси и барбекю, където можете да се храните на открито. През студените зимни дни можете да прекарате пред камината и да се любувате на природата. Ако останете повече дни и решите да опознаете района, Ви предлагаме няколко интересни идеи:

Пешеходен и велосипеден туризъм в Троянския Балкан

За любителите на пешеходния и велосипедния туризъм, домакините предлагат няколко маршрута:

Къща за гости“Почивка“ – ВЕЦ Черни Осъм

Разстоянието - около 5 км. в едната посока. При пешеходен туризъм време за пристигане до обекта – около 40 мин. при нормален ход. При велосипеден туризъм – около 10 мин. време на пристигане в едната посока.

След пристигането гостите могат да починат, да направят през лятото плаж на реката или просто да починат на прохлада, поседнали на някоя поляна. Може да се организира палене на огън и хранене на открито.

Къща за гости „Почивка“ – Троянски манастир

Разстояние – около 3 км. в едната посока При пешеходен туризъм време за пристигане – около 30 мин. при нормален ход. При велосипеден туризъм – около 10 мин. време на пристигане в едната посока.

Къща за гости „Почивка“ – Зелениковски манастир

Много популярен маршрут.

Над 30 % от гостите на къщата го използват.

Как да стигнете:

До ВЕЦ Черни Осъм с автомобил, след което около 20 – 30 минути пеша.

Къща за гости „Почивка“ – пикник на открито

За любителите на хранене сред природата има организирано хранене на открито, което се договаря предварително – с храна приготвена от домакините и с храна на гостите.

Разходка с джип

За фенове на приключенията, предлагаме разходка с джип, който побира до 8 човека. При организираната разходка гостите сами могат да определят маршрутите, в зависимост от това какво очакват – разглеждане на природата или приключения. Разходката може да се комбинира с организирано хранене сред природата. Цената на разходката се договаря допълнително.

Last modified on Thursday, 21 July 2016 11:39

Where are we

How to find us

Address: Village of Cherni Osam, obl.Lovech, Str. Stadionnaya '- № 4

Tel: +359889247708;

E-mail: pochivka_11@abv.bg

English Speaking Assist - Cell: +359 0889 247 708

Skype - nikol1192009

Последвайте ни !